tarifle

TARİFLER

MİLFÖYDE TAVUK BAGET TARİFİ

İçindekiler

  • 8 Adet

    Tavuk Baget

  • 1 Adet

    Oda Sıcaklığında Su

  • 400 Gr

    Tane Karabiber

  • 2 Adet

    Defne Yaprağı

  • 1 Tutam

    Tuz

  • 8 Adet

    Kare Milföy Hamuru

  • 1 Adet

    Yumurta Sarısı

  • 1 Tutam

    Mavi Haşhaş Tohumu

HAZIRLIK

20 dk

PİŞİRME

55 dk

PORSİYON

4

Yapılışı

Milföy hamurunu buzdolabı kısmına indirip çözülmesini bekleyin. Milföyler çözülürken tavukları düdüklü tencereye alın. Üzerine suyu, karabiberi, defne yaprakları ve tuzu ekleyip kapağını kapatın. Düdüklü tencerenizin pişme süresine göre tavuklar yumuşayana kadar pişirin. Kapağını açıp tavukları süzerek alın ve el dayanacak sıcaklığa gelene kadar soğumasını bekleyin. Bu sırada milföyleri oda sıcaklığına alın. Soğuduktan sonra tavukların derisini ve kemiğin ucundaki kıkırdaklı kısmı atın. Milföyleri merdane ile her yanından 2'şer cm genişleyecek şekilde açın. Bagetleri milföy yapraklarının içine koyup sarın. Katlı kısmı alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.