tarifle

TARİFLER

Tavuk Burger

İçindekiler

  • 500 Gr

    Tavuk Göğüs Eti;

  • 1 Adet

    Büyük Boy Soğan

  • 1 Tatlı Kaşığı

    Nişasta

  • 1 Çay Kaşığı

    Karbonat

  • 1 Avuç

    Kıyılmış Maydanoz

  • 1 Yemek Kaşığı

    Zeytinyağı

  • 1 Çay Kaşığı

    Tuz

  • 1 Çay Kaşığı

    Karabiber

  • 1 Çay Kaşığı

    Kimyon

  • 1 Çay Bardağı

    Kızartmak İçin Sıvı Yağ


  • Kaplamak İçin
  • 1 Adet

    Yumurta

  • 1 Su Bardağı

    Pane Harcı

  • Ayrıca
  • 4 Adet

    Hamburger Ekmeği

  • Bir Kaç Parça

    Marul

  • 1 Adet

    Dilimlenmiş Domates

HAZIRLIK

20

PİŞİRME

20

PORSİYON

4

Yapılışı

1. Tavukları mutfak robotunda çekip kıyma haline getirin,

2. Kıyma, rendelenmiş soğan ve diğer tüm köfte malzemeleri derin bir kaba alıp iyice yoğurun,

3. Harcı 4 eşit parçaya bölüp elinizle yassılaştırarak hamburger köftesi şekli verin,

4. Köfteleri önce yumurtaya ardından pane harcına bulayıp kızgın yağda önlü arkalı kızartın,

5. 4 adet hamburger ekmeğini ikiye bölün,

6. Kızarmış köfteleri hamburger ekmeklerinin tabanlarının üzerine yerleştirin,

7. Köftelerin üzerine marul ve dilimlenmiş domates yerleştirip

8. Ekmeklerin diğer yarısını üzerine kapatın.