tarifle

TARİFLER

TAVUKLU ERİŞTE ÇORBASI

İçindekiler

  • 500 gr

    Tavuk Göğüs Eti

  • 1 Su Bardağı

    Erişte

  • 1 Adet

    Kuru Soğan

  • 2 Diş

    Sarımsak

  • 2 Yemek Kaşığı

    Domates Salçası

  • Yarım Çay Bardağı

    Sıvı Yağ

  • 1 Yemek Kaşığı

    Tere Yağı

  • Yarım Çay Bardağı

    Un

  • 2 Çay Kaşığı

    Tuz

  • 2 Çay Kaşığı

    Toz Biber

  • 1 Çay Kaşığı

    Çeşni

  • 1 Adet

    Kırmızı Biber

  • 1 Adet

    Yeşilbiber

  • 1 Su Bardağı

    Su

  • 1 Litre

    Tavuk Suyu

HAZIRLIK

15 dk

PİŞİRME

30 dk

PORSİYON

5

Yapılışı

• İlk olarak tavuk göğüs etimizi tencereye alıp 1 litre su ekledikten sonra ortalama 30 dk. Tavuk etimizi haşlayalım.

• Tavuk etini haşladıktan sonra dilerseniz suyu alıp çorbanızda kullanabilirsiniz. Haşlanan tavuk etini ayrı bir kaba alıp didiklemek için soğumaya bırakalım.

• Daha sonra tencereye sıvı yağı ekleyip kızdırdıktan sonra tereyağını da ekleyerek kısa süre tereyağını da kızdıralım. Bu işlemden sonra tencereye erişteyi ekleyip kavuralım.

• Eriştenin üzerine soğan ve sarımsak eklenerek soğan pembeleşene kadar kavuralım. Daha sonra küçük parçalar halinde doğranmış yeşil ve kırmızıbiberi tencereye ekleyerek 5 dk. boyunca kavuralım.

• Bu işlemlerden sonra tencereye salça ekleyerek 5 dk. kavurup, ardından un ekleyip 2-3 dk. kavuralım. Unumuzu kavurduktan sonra soğuk su ekleyerek unun pıhtılaşmamasını sağlayabilirsiniz.

• Daha sonra tavuk suyunu ve baharatlarımızı tencereye ekleyip 10 dk. kaynamaya bırakalım. Kaynama işleminden sonra didiklenmiş tavuk etlerimizi tencereye ekleyip 5 dk. kısık ateşte çorbamızı dinlenmeye bırakalım.