tarifle

TARİFLER

FIRINDA PATATESLİ TAVUK KALÇA TARİFİ

İçindekiler

  • 2 Adet

    Tavuk Kalça

  • 1 adet

    Büyük Boy Patates

  • 1 Yemek Kaşığı

    Sıvı Yağ

  • 1 Tutam

    Tuz

  • 2 adet

    Orta Boy Domates

  • 3 adet

    Yeşil Biber

  • 1 Adet

    Orta Boy Soğan

  • 2 Diş

    Sarımsak

  • 1 Yemek Kaşığı

    Domates Salçası

  • 2 Yemek Kaşığı

    Sıvı Yağ

  • 1 Tutam

    Tuz

  • 1 Çay Bardağı

    Sıcak Su

HAZIRLIK

20 dk

PİŞİRME

1 saat 15 dk

PORSİYON

4

Yapılışı

Kalçaların rahatça sığacağı uygun boyutta bir fırın kabının dibini yağlayın. Kalçaları tepsiye yerleştirip 210 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dk. pişirin. Bu sırada patatesi soyup iri iri doğrayın ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile harmanlayın. Kabı fırından çıkarıp patatesleri kalçaların etrafına yerleştirin. Isıyı 180 dereceye düşürüp kabı tekrar fırına verin ve patatesler yumuşayana kadar pişirin. Sos için soğanları yemeklik, biberleri küçük küçük, domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları rendeleyin, Sıvı yağı kızdırıp soğanları ve biberleri ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun. Sarımsakları ekleyip 1-2 dk. daha kavurun. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Domatesleri ekleyip domatesler yumuşayana kadar pişirin. Suyunu ekleyip bir taşın daha kaynatın ve tuzunu ekleyip ateşten alın. Sosu Fırın kabına döküp patateslerle karıştırın ve aynı ısıda 10-15 dk daha fırınlayın.