Tavuk Kalça
Büyük Boy Patates
Sıvı Yağ
Tuz
Orta Boy Domates
Yeşil Biber
Orta Boy Soğan
Sarımsak
Domates Salçası
Sıvı Yağ
Tuz
Sıcak Su
20 dk
1 saat 15 dk
4
Kalçaların rahatça sığacağı uygun boyutta bir fırın kabının dibini yağlayın. Kalçaları tepsiye yerleştirip 210 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dk. pişirin. Bu sırada patatesi soyup iri iri doğrayın ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile harmanlayın. Kabı fırından çıkarıp patatesleri kalçaların etrafına yerleştirin. Isıyı 180 dereceye düşürüp kabı tekrar fırına verin ve patatesler yumuşayana kadar pişirin. Sos için soğanları yemeklik, biberleri küçük küçük, domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları rendeleyin, Sıvı yağı kızdırıp soğanları ve biberleri ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun. Sarımsakları ekleyip 1-2 dk. daha kavurun. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Domatesleri ekleyip domatesler yumuşayana kadar pişirin. Suyunu ekleyip bir taşın daha kaynatın ve tuzunu ekleyip ateşten alın. Sosu Fırın kabına döküp patateslerle karıştırın ve aynı ısıda 10-15 dk daha fırınlayın.