Tavuk Göğüs Eti
Soğan
Yeşil Biber
Domates Salçası
Toz Biber,
Garnitü
Sıvı Yağ
Sıcak Su
Haşlanmış Patates
Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Süt
Tuz
Karabiber
Rendelenmiş Kaşar Peyniri.
20 dk
45 dk
4
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun. Halka halka kıydığınız biberi de ekleyip 2 dk. daha kavurun. Tavla zarından daha küçük doğradığınız tavuğu ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Toz biber ekleyip karıştırın. Suyunu, tuzunu, garnitürü ve karabiberini ekleyin ve 5 dk. kısık ateşte pişirip altını kapatın. Püre için patatesleri iyice ezin. Süt, yarım su bardağı kaşar rendesi, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın, 21*33 cm ölçülerinde bir fırın kabına tavuklu harcı alıp üzerini düzleyin, üzerine patates püresini yayın. Rendelenmiş kaşarları da serpip 190 derecede önceden ısıtılmış fırına verip üzeri kızarana kadar pişirin.