Tavuk Göğüs Eti
Erişte
Kuru Soğan
Sarımsak
Domates Salçası
Sıvı Yağ
Tere Yağı
Un
Tuz
Toz Biber
Çeşni
Kırmızı Biber
Yeşilbiber
Su
Tavuk Suyu
15 dk
30 dk
5
• İlk olarak tavuk göğüs etimizi tencereye alıp 1 litre su ekledikten sonra ortalama 30 dk. Tavuk etimizi haşlayalım.
• Tavuk etini haşladıktan sonra dilerseniz suyu alıp çorbanızda kullanabilirsiniz. Haşlanan tavuk etini ayrı bir kaba alıp didiklemek için soğumaya bırakalım.
• Daha sonra tencereye sıvı yağı ekleyip kızdırdıktan sonra tereyağını da ekleyerek kısa süre tereyağını da kızdıralım. Bu işlemden sonra tencereye erişteyi ekleyip kavuralım.
• Eriştenin üzerine soğan ve sarımsak eklenerek soğan pembeleşene kadar kavuralım. Daha sonra küçük parçalar halinde doğranmış yeşil ve kırmızıbiberi tencereye ekleyerek 5 dk. boyunca kavuralım.
• Bu işlemlerden sonra tencereye salça ekleyerek 5 dk. kavurup, ardından un ekleyip 2-3 dk. kavuralım. Unumuzu kavurduktan sonra soğuk su ekleyerek unun pıhtılaşmamasını sağlayabilirsiniz.
• Daha sonra tavuk suyunu ve baharatlarımızı tencereye ekleyip 10 dk. kaynamaya bırakalım. Kaynama işleminden sonra didiklenmiş tavuk etlerimizi tencereye ekleyip 5 dk. kısık ateşte çorbamızı dinlenmeye bırakalım.