Kare Milföy Hamuru
Tavuk Göğüs Eti
Soğan
Salça
Garnitür
Sıvı Yağ
Kimyon
Karabiber
Tuz
Yumurta Sarısı
Susam
Çörek Otu
20 dk
45 dk
4
Milföyleri oda sıcaklığına alıp yumuşamaya bırakın. Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağı kızdırıp soğanı ekleyin ve kavurun. Küçük küçük doğradığınız tavuğu ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun. Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Karabiber, kimyon ve tuzunu ekleyip karıştırın ve ateşten alın. Garnitürü ekleyip karıştırın. İlk sıcağının geçmesi için 5 dakika bekleyin. Milföyler tamamen çözüldükten sonra üstlerine bastırmadan, sadece yanlarından çekerek genişletin. Ortalarına 2’şer yemek kaşığı tavuklu harç koyup katlayarak kapatın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörekotu serpin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.