tarifle

TARİFLER

TAVUKLU TALAŞ BÖREĞİ

İçindekiler

  • 4 Adet

    Kare Milföy Hamuru

  • 1/2 Adet

    Tavuk Göğüs Eti

  • 2 Adet

    Soğan

  • 1 Tatlı Kaşığı

    Salça

  • 1 Su Bardağı

    Garnitür

  • 3 Yemek Kaşığı

    Sıvı Yağ

  • 1 Silme Çay Kaşığı

    Kimyon

  • 1 Silme Çay Kaşığı

    Karabiber

  • 1 Tutam

    Tuz

  • 1 Adet

    Yumurta Sarısı

  • 1 Tutam

    Susam

  • 1 Tutam

    Çörek Otu

HAZIRLIK

20 dk

PİŞİRME

45 dk

PORSİYON

4

Yapılışı

Milföyleri oda sıcaklığına alıp yumuşamaya bırakın. Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağı kızdırıp soğanı ekleyin ve kavurun. Küçük küçük doğradığınız tavuğu ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun. Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Karabiber, kimyon ve tuzunu ekleyip karıştırın ve ateşten alın. Garnitürü ekleyip karıştırın. İlk sıcağının geçmesi için 5 dakika bekleyin. Milföyler tamamen çözüldükten sonra üstlerine bastırmadan, sadece yanlarından çekerek genişletin. Ortalarına 2’şer yemek kaşığı tavuklu harç koyup katlayarak kapatın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörekotu serpin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.