tarifle

TAHILLAR

Tahılların sağlıklı beslenmedeki yeri nedir?

Günümüzde, görüntü ve koku gibi özellikleri ön plana almak için buğday, çavdar gibi tahılların kabukları modern işleme teknikleriyle soyulmakta ve bu ürünler bu şekilde piyasaya sürülmektedir. 

Ancak, son araştırmalara göre, tahılların kabuklarının soyulması VİTAMİN ve DOYMAMIŞ YAĞLARIN da besinden uzaklaştırılmasına yol açmaktadır. Kepekli dış kabuğun dövülerek atılması sırasında, tahılların lifli yapısı bozulmakta, magnezyum ve vitaminler yok olmaktadır. Besinden geriye kalan ise, sadece kolay hazmedilen ve bu nedenle de kan şekerini hızla yükselten bileşenlerdir. 

Tahıl içerikli beslenme / diyet tarzının, kalp rahatsızlıklarını azalttığı, şeker hastaları için faydalı olduğu, birçok kanser türü ve bağırsak rahatsızlığı riskini azalttığı bilinmektedir. 

Beslenmenizde tahılları ihmal etmeyiniz; buğday, çavdar, yulaf ekmekleri ya da sütle birlikte tüketilen kahvaltılıklardan koyu renkli olanları tercih ediniz.