tarifle

TARİFLER

KREMALI TAVUK SOTE TARİFİ

İçindekiler

  • 1 Adet

    Bütün Tavuk Göğsü

  • 1 Adet

    Soğan

  • 400 Gr

    Kültür Mantarı

  • 2 Adet

    Kırmızı Biber

  • 1 Yemek Kaşığı

    Un

  • 2 Su Bardağı

    Süt

  • 1/2 Su Bardağı

    Krema

  • 1/2 Su Bardağı

    Rendelenmiş Kaşar Peyniri

  • 3 Yemek Kaşığı

    Sıvı Yağ

  • 1 Tutam

    Tuz

  • 1 Tutam

    Karabiber

HAZIRLIK

20 dk

PİŞİRME

30 dk

PORSİYON

4

Yapılışı

Soğanı yemeklik doğrayıp kızdırılmış sıvı yağda kavurun. Kuşbaşı doğranmış tavuğu ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun. Yemeklik doğranmış mantarları ve biberleri ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun. Unu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Sütü ve kremayı ekleyip hızlıca karıştırın ve koyulaşana kadar kaynatın. Tuz ve karabiberini ekleyip karıştırın ve ateşten alın.