tarifle

TARİFLER

LİMONLU TAVUK TARİFİ

İçindekiler

  • 8 Adet

    Tavuk Pirzola

  • 1 Adet

    Soğan

  • 2 Diş

    Sarımsak

  • 1 Adet

    Limon

  • 1 Su Bardağı

    Un

  • 2 Yemek Kaşığı

    Tereyağı

  • 1 Avuç

    İri Kıyılmış Maydanoz

  • 1 Tutam

    Tuz

  • 1 Tutam

    Karabiber

HAZIRLIK

20 dk

PİŞİRME

40 dk

PORSİYON

4

Yapılışı

Tereyağını geniş tencerede eritin, Tavuk pirzolaları una bulayıp tereyağında arkalı önlü kızartın, Kızaran tavukları tencerenin kenarına dizip ortada kalan yağa soğanları ve rendelenmiş sarımsakları ekleyin ve kısık ateşte yumuşayana kadar kavurun, 2 su bardağı sıcak su, tuz, karabiber, maydanoz ve dilimlenmiş limonları ekleyip karıştırın, Kapağını kapatıp kısık ateşte tavuklar iyice yumuşayana kadar pişirin.