tarifle

TARİFLER

PERDELİ KREMALI TAVUK GÜVEÇ TARİFİ

İçindekiler

  • 1 Adet

    Bütün Tavuk Göğüs Eti

  • 1 Adet

    Soğan

  • 400 Gr

    İstiridye Mantarı

  • 1 Yemek Kaşığı

    Un

  • 2 Su Bardağı

    Süt

  • 1/2 Su Bardağı

    Krema

  • 1 Su Bardağı

    Garnitür

  • 1 Tutam

    Kıyılmış Dereotu

  • 3 Yemek Kaşığı

    Sıvı Yağ

  • 1 Tutam

    Tuz

HAZIRLIK

20 dk

PİŞİRME

35 dk

PORSİYON

4

Yapılışı

Soğanı yemeklik doğrayıp kızdırılmış sıvı yağda kavurun. Kuşbaşı doğranmış tavuğu ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun. Yemeklik doğranmış mantarları ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun. Unu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun, sütü ekleyip hızlıca karıştırın ve koyulaşana kadar kaynatın, kremayı ekleyip karıştırın. Garnitür ve dereotunu ekleyip karıştırın ve birkaç dakika pişirin. Tuzunu, karabiberini ekleyip karıştırın ve ateşten alın. Karışımı 4 güveç kabına paylaştırın. Oda sıcaklığında yumuşamış milföy yufkalarını elinizle açarak genişletin ve güveç kaplarının üzerine kapatın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Kapları bir fırın tepsisine yerleştirin, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üste yakın rafta üzerleri kızarana kadar pişirin.