Bütün Tavuk Göğüs Eti
Soğan
İstiridye Mantarı
Un
Süt
Krema
Garnitür
Kıyılmış Dereotu
Sıvı Yağ
Tuz
20 dk
35 dk
4
Soğanı yemeklik doğrayıp kızdırılmış sıvı yağda kavurun. Kuşbaşı doğranmış tavuğu ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun. Yemeklik doğranmış mantarları ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun. Unu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun, sütü ekleyip hızlıca karıştırın ve koyulaşana kadar kaynatın, kremayı ekleyip karıştırın. Garnitür ve dereotunu ekleyip karıştırın ve birkaç dakika pişirin. Tuzunu, karabiberini ekleyip karıştırın ve ateşten alın. Karışımı 4 güveç kabına paylaştırın. Oda sıcaklığında yumuşamış milföy yufkalarını elinizle açarak genişletin ve güveç kaplarının üzerine kapatın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Kapları bir fırın tepsisine yerleştirin, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üste yakın rafta üzerleri kızarana kadar pişirin.