tarifle

TARİFLER

TAVUKLU KAÇAMAK

İçindekiler

  • 3 Su Bardağı

    Sıcak Su

  • 2 Çay Bardağı

    Mısır Unu

  • 1 Tutam

    Tuz

  • 1 Yemek Kaşığı

    Tereyağı

  • 1 Adet

    Bütün Tavuk Göğüs Eti

  • 1 Adet

    Soğan

  • 1 Yemek Kaşığı

    Domates Salçası

  • 1 Adet

    Büyük Boy Domates

  • 1 Tutam

    Tuz

  • 3 Yemek Kaşığı

    Sıvı Yağ

HAZIRLIK

20 dk

PİŞİRME

30 dk

PORSİYON

4

Yapılışı

1 Soğanı yemeklik doğrayıp kızdırdığınız sıvı yağda kavurun. Kuşbaşı doğranmış tavuğu ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesi ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Tuzunu ekleyip karıştırın ve ateşten alın. 2 Kaçamak için suyu bir tencereye alıp tuzunu ekleyin ve kaynatın. Kaynayan suya mısır ununu ekleyip topaklanması gidene kadar hızlıca karıştırın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ateşten alıp bir servis tabağına dökün. Üzerine kızdırdığınız tereyağını gezdirin ve tavuklu sosu dökün.