Tavuk Göğüs Eti
Haşlanmış Yumurta
Soğan
Ekmek Kırığı Veya Galeta Unu
Karbonat
Nişasta
Kıyılmış Maydanoz
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pul Biber
20 dk
25 dk
4
Tavuk göğüs etini mutfak robotunda çekip kıyma haline getirin. Kıyma, rendelenmiş soğan, ekmek kırığı, nişasta, karbonat, maydanoz, zeytinyağı, tuz ve baharatları derin bir kaba alıp iyice yoğurun. Karışımı 4 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı avucunuzun içinde genişçe açın ve haşlanıp soyulmuş yumurtayı ortasına koyup kapatın. Köfteyi önce una, ardından yumurtaya ve sonra galeta ununa bulayın. Hazırladığınız köfteleri kızdırdığınız bol yağda kızartın.