Tavuk Baget
Kırmızı Mercimek
Soğan
Un
Süt
Su
Sıcak Su
Sıvı Yağ
Kırmızı Tatlı Toz Biber
Tuz
15
35
6
1. Tavuk bagetleri küçük bir tencereye alıp üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın,
2. Bagetleri sudan çıkarıp soğumaya bırakın,
3. Ayrı bir tencerede 3 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın,
4. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun,
5. Unu ekleyip 1-2 dk. Kavurun,
6. 5 su bardağı su ve bagetleri haşladığınız sudan bir su bardağı tavuk suyu ekleyin,
7. Yıkayıp süzdüğünüz mercimekleri ekleyip karıştırın,
8. Kapağını kapatıp kısık ateşte mercimekler patlayana kadar pişirin ve blenderden geçirin,
9. Soğuyan bagetleri didip çorbaya ekleyin,
10. Sütü de ekleyip bir taşım daha kaynatın,
11. Tuzunu ekleyip ateşten alın,
12. Kalan 2 yemek kaşığı sıvı yağı küçük bir cezvede kızdırın,
13. Toz biberi ekleyip karıştırın ve bir taşım kaynatıp ateşten alın,
14. Kavrulmuş toz biberi servis sırasında çorbanın üzerine gezdirin.