Tavuk Göğüs Eti
Yeşil biber
Domates
Toz biber
Toz Tarhana
Ilık Su
Tavuk Suyu
Un
Tuz
Tuz
20
25
5
1. Tavuk göğsünü az suyla tamamen yumuşayana kadar haşlayın ve minik minik doğrayın,
2. Tarhanayı bir kasede 1 su bardağı kadar suyla ıslatın,
3. Tereyağını bir tencerede eritin,
4. Yemeklik doğradığınız biberi ekleyip kavurun,
5. Doğradığınız domatesi ekleyip yumuşayana kadar kavurun,
6. Toz biberi ekleyip karıştırın,
7. 4 su bardağı su, 1 su bardağı tavuk suyu ve ısladığınız tarhanayı ekleyip karıştırın,
8. Tavukları da ekleyip orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin,
9. Kıvamı koyu olursa 1 su bardağı daha sıcak su ekleyebilirsiniz,
10. Tuzunu ekleyip ateşten alın.