tarifle

TARİFLER

Tavuklu Tarhana Çorbası

İçindekiler

  • Yarım

    Tavuk Göğüs Eti

  • 1 Adet

    Yeşil biber

  • 1 Adet

    Domates

  • 1 Tepeleme Tatlı Kaşığı

    Toz biber

  • 5 Yemek Kaşığı

    Toz Tarhana

  • 4 Su Bardağı

    Ilık Su

  • 1 Su Bardağı

    Tavuk Suyu

  • 1 Yemek Kaşığı

    Un

  • Tere Yağı

    Tuz

  • 1 Çay Kaşığı

    Tuz

HAZIRLIK

20

PİŞİRME

25

PORSİYON

5

Yapılışı

1. Tavuk göğsünü az suyla tamamen yumuşayana kadar haşlayın ve minik minik doğrayın,

2. Tarhanayı bir kasede 1 su bardağı kadar suyla ıslatın,

3. Tereyağını bir tencerede eritin,

4. Yemeklik doğradığınız biberi ekleyip kavurun,

5. Doğradığınız domatesi ekleyip yumuşayana kadar kavurun,

6. Toz biberi ekleyip karıştırın,

7. 4 su bardağı su, 1 su bardağı tavuk suyu ve ısladığınız tarhanayı ekleyip karıştırın,

8. Tavukları da ekleyip orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin,

9. Kıvamı koyu olursa 1 su bardağı daha sıcak su ekleyebilirsiniz,

10. Tuzunu ekleyip ateşten alın.