Tavuk Göğüsü
Garnitür
Domates Salçası
Pirinç
Sıvı Yağ
Tereyağı
Kıyılmış Dereotu
Tuz
Karabiber
Sıcak Su
25
25
4
1. Tavuğu kuşbaşı doğrayın,
2. Bir kasede kuşbaşı tavuk, garnitür, salça, tuz ve karabiberi güzelce harmanlayın,
3. Hazırladığınız karışımı 26 cm'lik bir fırın kabının ortasına top şeklinde koyup üzerine fırına girebilecek bir kase kapatın,
4. Kasenin üzerine bir taş koyup sabitleyin,
5. Tepsiye 3 su bardağı su koyup fırına verin,
6. 200 derecede 25 dk. pişirin,
7. 15. dakikada sıvı yağı bir tavada kızdırın,
8. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyip 5-7 dakika orta hararetli ateşte sık sık karıştırarak kavurun,
9. Tuz, dereotu ve tereyağını ekleyip karıştırın ve ateşten alın,
10. Tepsiyi fırından çıkarıp tasın etrafına kavurduğunuz pirinci yayın,
11. Fırına verip aynı ısıda pişirmeye devam edin,
12. Suyunu çekmesine çok az kala fırın ısısını sıfırlayın,
13. Pilav suyunu tamamen çektikten sonra fırından alın,
14. Ortadaki fırın kabını kaldırıp tavukları tepsinin ortasına yayın.